Signed in as:
filler@godaddy.com
Signed in as:
filler@godaddy.com
daca nu gasesti raspunsul potrivit aici, scrie-ne: dan.popa@latura.ro
Practic poti pe orice apa pe care este permis agrementul. Pe lacurile si baltile destinate exclusiv pisciculturii nu ti se va permite, dar in rest ai voie oriunde. moorul elecric este silentios si nu polueaza.
In acest moment, in Romania nu ai nevoie de niciun permis, iar placa nu trebuie inmatriculata sau inregistrata.
Majoritatea placilor pot atinge viteza maxima de 40 km pe ora, insa unele modele si unele setari permit viteze de 55 km pe ora. Unele placi pot accelera de al 0 la 50 in 3 secunde!
La jet board-uri, o durata medie este de 25-30 de minute, dar poate ajunge si la 40 de minute+
La e-foil, frecarea cu apa este minima, de aceea bateriile au o autonomie mult mai mare, de pana la 2 ore, si chgiar mai mult.
Autonomia depinde de numerosi factori - greutatea rider-ului, temperatura mediului, prezenta valurilor si a vantului, stilul si viteza cursei.
Nu este greu. Nu ai nevoie de garaj sau peridoc. O placa electrica intra in o masina normala sau intr-un portbagaj de plafon auto.
Odata ce ti-ai luat o placa, mai trebuie doar sa incarci bateria. In functie de tipul bateriei, aceasta suporta 3000 sau pana la 5000 de cicluri de incarcare, dupa care performana ei scade, si probabil va trebui sa iti iei alta. Dar altfel, nu mai ai niciun fel de cost.
Placa poate avea 10-15 kg. Bateria are 13-22 kg.
Placa poate avea 1,40 - 1,70 m lungime, 50-90 cm latime. In general, cu cat placa este mai mare, cu atat este mai usor de folosit, si cu cat este mai mica, cu atat este mai rapida si sportiva.
Ca si orice sport nou. Ca si mersul pe bicicleta sau schiul sau snowboarding-ul. Probabil vei sti sa stai pe placa dupa 1-2 ore/sesiuni, vei face viraje si vei merge cu viteza in 6-7 ore, si iti va place si te vei simti bine pe ea dupa 20-30 de ore/sesiuni.
O placa poate costa de la 5000 de Euro la 19000 de Euro. La fel ca si la masini, ele pot fi foarte diferite. Mai bine viziteaza magazinul si compara-le. Sau discuta cu noi.
Un jet-board are motorul incorporat chiar in placa, iar placa gliseaza pe apa.
Un e-foil are motorul montat pe un catarg. Placa de surf sta deasupra apei, sustinuta de catarg, care la randul lui sta pe o aripa care gliseaza in apa si sustine catargul la fel cum aripa sustine avionul. Din acest motiov, un e-foil este mult mai eficient si poate fi folosit si cand apa este agitata, practic placa sta deasupra apei.
Da, poti. Desigur, e mai greu, si ar fi bine sa incepi prin a te da pe ape linistite sau cu valuri mici. Insa, pe masura ce vei progresa, vei observa ca valurile nu sunt o problema, ci din contra iti vor oferi oportunitati de a le calari sau a sari pe ele.
Iti recomandam sa le incerci intai, apoi sa iti stabilesti obiectivele si bugetul. Inscrie-te la o sesiune de test la noi pe site sau stabileste o intalnire online gratuita, unde vei putea gasi raspunsul la toate intrebarile.
Copyright © 2024 pe val - All Rights Reserved.